Història

Al bell mig del centre històric de Ciutadella de Menorca, entre carrerons irregulars, empedrats, parets de marès i calç, s'hi alça, discret, amagat rere una petita arcada, una senzilla sala d'actes que durant molt de temps ha estat i segueix essent un dels principals focus d'activitat de la Comunitat de Sant Miquel a més  d'un referent cultural per a Ciutadella de Menorca i el bressol del teatre familiar a Menorca. Estem parlant de la Sala d'actes de Sant Miquel. 

 

Aquesta Sala d'actes té el seu origen al Centre Catequístic de Sant Miquel de Ciutadella,  “una comunitat eclesial cristiana, dedicada a estendre el Regne de Déu per mitjà de la catequesi a més d’altres activitats formatives, lúdiques i culturals” tal com diuen els seus estatuts. En el si d'aquesta comunitat, l'any 1929 es va crear una secció teatral per donar resposta a la necessitat d’introduir una activitat lúdica i alhora educadora per als joves més enllà de la catequesi. El desenvolupament i consolidació d'aquesta secció va venir de la mà de la inauguració l'any 1934 del “Teatre” del centre que va ser reformat i ampliat el 1970 i que actualment ha estat objecte d'una nova reforma per dotar-lo de més seguretat i adaptar-lo a les novetats tècniques.

 

El teatre de Sant Miquel, actualment Sala d’actes, és un espai cultural de titularitat privada del Bisbat de Menorca que gestiona el Centre Catequístic de Sant Miquel per mitjà d'un Equip creat expressament per aquest objectiu. És un espai que serveix a la citada comunitat per fer-se visible culturalment duent a terme activitats orientades al públic infantil, adolescent, jove i adult; un espai lúdic i evangelitzador que ens apropa a la cultura, tradició, educació, transmissió de valors i emocions. 

 

Torna al inici